Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΤΖΟΥΜΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ

 
Στο περιοδικό Crash που εκδίδει ο Γιωργάρας ο Τράγκας, στο τελευταίο τεύχος του Ιανουαρίου 2012, φιλοξενεί ένα 24 σέλιδο αφιέρωμα – μνημόσυνο για τα 4χρονα του Χριστοδούλου, που επιμελήθηκε το πνευματοπαίδι του Σωτήρης Τζούμας. Τυχαίο… ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. Εκεί μέσα ο Τζούμας μας θυμίζει την απουσία του δήθεν μεγάλου ηγέτη και μας προτρέπει μέσα από το λιβανωτό των γραφομένων του, να ξαναθυμηθούμε, το πόσο σημαντικός υπήρξε ο αλήστου μνήμης Χριστόδουλος.
Γράφει όπως λες και συ Γιωργάρα πολλές παπάρες και παπαριές, χωρίς βέβαια να υπάρχει αντίλογος ή κάποιο επίσημο έγγραφο που να διαπιστώνει την γνησιότητα των γραφομένων, όπως π.χ. την παρακολούθησή του από ξένες υπηρεσίες… Έτσι Γιωργάρα μου, γίνομαι και εγώ προφήτης… Δυστυχώς οι αυλοκόλακες, δεν θέλουν να το χωνέψουν ότι ο Χριστόδουλος έχει ξεχαστεί. Τρανό παράδειγμα είναι, ότι τα κανάλια δεν αναφέρθηκαν καθόλου φέτος στα «Επετειακά» Χριστοδούλου (28/1/2012).
Το μόνο κανάλι που ασχολήθηκε ήταν το ΚΟΝΤΡΑ στην εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ με καλεσμένο πάντα τον μαϊντανό Τζούμα, όπου εκεί μίλησαν για τον περίεργο θάνατο του Χριστοδούλου. Για το κουσούρι όμως ουδείς ομίλησε. Τυχαίο… ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. Και δεν το λέμε εμείς για το κουσούρι, το λέει αξιόλογος κληρικός των Πατρών ο Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κωστόπουλος. Αλλά ας μην το συνεχίσουμε το θέμα αυτό γιατί κάνει τζιζ όπως λες και συ Γιωργάρα μου.
Ο Χριστόδουλος στα λόγια ήταν μανούλα, στα έργα όμως το απόλυτο μηδέν. Τι να θυμηθούμε το στήσιμο της σκοτεινής Αλληλεγγύης; Η ιδέα του αυτή ως δήθεν ελεημοσύνη και στήριξη των αδυνάτων, τελικά απεδείχθη οχετός και απάτη αφού κατέληξε, σε λάθος χέρια και σε υμετέρους, ξέρει ο Τζούμας δεν χρειάζεται να επεκταθώ, γιατί θα τον πάρει και αυτόν η μπόρα και όχι άδικα βέβαια!
Σήμερα η Εκκλησία με την σεμνότητα, την στήριξη των πασχόντων και αδυνάτων, δίχως τυμπανοκρουσίες είναι αρωγή στους μη έχοντες, με λίγα λόγια και πολλά έργα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ περιορισμένος στο ρόλο του στα πνευματικά θέματα, στην άμβλυνση του ανθρώπινου πόνου και στο άγγιγμα ελπίδας, για τους δοκιμαζόμενους. Μήπως ήταν και πριν έτσι τα πράγματα;
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει Γιωργάρα μου, το πόσο άδικα και ύπουλα πολεμήθηκε από τον τροφοδότη τους Χριστόδουλο ο νυν Αρχιεπίσκοπος το 1998 στο πλαίσιο της εκλογής για την διαδοχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Σεραφείμ, και πόσο πανηγυρικά αποδείχθηκε η αθωότητά του, μετά την ανάρρηση του αλήστου μνήμης Χριστοδούλου στον Θρόνο της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Εδώ όμως Γιωργάρα οφείλεις και συ μια απάντηση που δεν μας έχεις ακόμα δώσει. Πόσα λεφτά σου έφερε ο Χριστόδουλος μαζί με τον ταμία του, από την Μητρόπολη Δημητριάδος τότε, για να γράφεις υπέρ του Χριστοδούλου στην Εφημερίδα ΧΩΡΑ και να γαυγίζεις κάθε βράδυ στο κανάλι που ήσουνα ενώ εγνώριζες όλη την αλήθεια;
Ο Τζούμας θα έπρεπε να γράψει, για τον κατήφορο που είχαν πάρει κάποιες αξίες επί Χριστοδούλου, όπως και για το ύφος και απ’ ότι αποδείχθηκε και ήθος που συστηματικά ανάβλυζε από την αυλή Χριστοδούλου. Έχει ξεχάσει ο δυστυχής τι έγραφε για τον Χριστόδουλο, κάποια εποχή, που ο Χριστόδουλος του αρνήθηκε κάποια μετρητά.
Έγραφε λοιπόν τότε ο άμοιρος σήμερα Τζούμας στα ΝΕΑ 19 Ιουλίου 2000: Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν βρίσκεται απέναντί του αλλά μέσα του, και καταλήγει στο άρθρο του Ο Μακαριώτατος χρειάζεται να προσέχει πάρα πολύ, να μετρά πάρα πολύ και τα λόγια του αλλά και τα βήματά του, ώστε να μην υποβαθμίζει ο ίδιος όσα θέλει να στηρίξει. Και αυτό κάνει, όταν ρίχνει όσα και όποια υποστηρίζει στο Κολοσσαίο των ρητορικών υπερβολών. Τι συνέβη όμως σήμερα και έριξε τόσο λιβάνι;
Αυτός ήταν που υποδαύλιζε την υπόθεση με το Φανάρι όπως και με τις ταυτότητες, καθώς επίσης κρέμαγε ψευδώς, πολύ εύκολα ανθρώπους της Αρχιεπισκοπής σε ώρες κρίσιμες εκείνη την εποχή για την Εκκλησία, για να απολαμβάνει πλουσιοπάροχα αυτός την εύνοια του τροφοδότη του Χριστόδουλου. Ο Χριστόδουλος επαίρετο για το έργο της Αλληλεγγύης γι’ αυτό το αμαρτωλό φαγοπότι. Σημεία και τέρατα, ας μην το συνεχίσουμε όμως αυτό γιατί πονάει. Γι’ αυτό θα αποφανθεί σε λίγο η δικαιοσύνη, οπού ευρίσκεται η υπόθεση αυτή από τον Αύγουστο του 2010. Το ποσόν πάντως που έχουν καταχραστεί ο Φουρλεμάδης και οι συν αυτώ είναι 7.490.456.99 € συν τις προσαυξήσεις από τον Αύγουστο του 2010.
Τελικά ρε Γιωργάρα μήπως μπορεί να σου πει ο Τζούμας για να μας πεις από το ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ μια και τα λες όλα πόσα λεφτά βρήκε ο νυν Αρχιεπίσκοπος στο ταμείο της Αρχιεπισκοπής; Θα έπρεπε να γνωρίζει ο αλήστου μνήμης Χριστόδουλος, εκτός από τις διακοπές του και τη χλιδάτη ζωή που έκανε και το τι έκρυβαν οι υμέτεροι πίσω από τα χαμόγελά τους, το φρόνημά τους, την υποκρισία τους και τις υποκλίσεις τους διότι αυτοί οι άθλιοι τύποι που τον περιέβαλαν τότε σήμερα γράφουν διάφορα ευχολόγια γι’ αυτόν, αυτά τα μιάσματα που επί Χριστοδούλου, απέκτησαν και τζακούζι στο σπίτι τους και επισκεύασαν τα σπίτια τους στα Νησιά όπως π.χ. στην Αμοργό, όταν ο Χριστόδουλος ως άνθρωπος έδινε τη μάχη του στο Αρεταίειο, αυτοί όλοι οι λιγδιάρηδες και οι λέρες του κερατά καθόντουσαν στο κιόσκι με τους Δημοσιογράφους στο προαύλιο του Νοσοκομείου και γελούσαν ως ηλίθιοι.
Ακόμα και ο Κουμαριανός με τον Συνοδινό εγκάριζαν για το ποιος θα έχει τα κλειδιά του σπιτιού στο Ψυχικό, για όσο ο Χριστόδουλος χαροπάλευε. Τέτοια ρεμάλια είχε δίπλα του και μετά αυτοί σήμερα γράφουν για έναν ευφυή Χριστόδουλο, δυστυχώς όμως ήταν ένας άμοιρος στα χέρια των υμετέρων, τίποτα παραπάνω, από λόγια λέμε όλοι αλλά το αποτέλεσμα μετράει.
Τι προσέφερε στην κοινωνία ο Χριστόδουλος; Μόνο φιγούρα και λόγια τίποτα παραπάνω. Τι έκανε για την Εκκλησιαστική εκπαίδευση, την Εκκλησιαστική δικαιοσύνη; Το μόνο του μέλημα ήταν να χειροτονεί Επισκόπους της αρεσκείας του, για να έχει την πλειοψηφία και να αθωώνει τους υμετέρους τους έχοντες το κουσούρι.
Αυτός ήταν εν ολίγοις σε αδρές γραμμές Γιωργάρα ο αλήστου μνήμης Χριστόδουλος. Την ευχή του να έχετε όλοι εσείς εκεί στο Περιοδικό Crash.
Άγραφα 3/2/2012
ΖΑΧΟΣ ΠΑΝΟΥΛΗΣ  

Πηγή: Zougla.gr  
          troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου