Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΤΖΟΥΜΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.

Ο άνθρωπος αυτός δυστυχώς στερείται ιδανικών διότι δεν σκέφτεται το αύριο και δεν θυμάται το χθες είναι εις θέση να σε κατατροπώσει ανά πάσα στιγμή είναι ο άνθρωπος που δεν μπορείς να βασιστείς ούτε και να τον εμπιστευθείς γι’ αυτό καλόν είναι όσοι τον γνωρίζουν να τον βλέπουν περισσότερο σαν περίσταση παρά σαν άνθρωπο.

Παίρνοντας αφορμή από τις δυο αναρτήσεις του στις 19.8.2012 στην ιστοσελίδα του όπου στην πρώτη ανάρτηση προσπαθεί να ξεθάψει τον Χριστόδουλο, λόγω του ότι έχει ξεχαστεί και στην δεύτερη καταπιάνεται με την υπόθεση του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου.

Εγώ δεν θα συμφωνήσω εάν το κείμενό του είναι έτσι ή αλλιώς δηλαδή εάν φταίει ή δεν φταίει ο Πατριάρχης. Εκεί όμως που τα ψέλνει για τους Φαναριώτες και τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θέλω να τον ρωτήσω προς τι το δώρο τα μανικετόκουμπα στον Πατριάρχη μήπως είναι διχασμένη προσωπικότητα ο Σωτηράκης; Και αφού έχει δίκιο όπως γράφει ο κ. Ειρηναίος, γιατί τότε ο Χριστόδουλος υπέγραψε υπέρ της καταδίκης τότε του Ειρηναίου στην Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο;

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέρος του προβλήματος στα Ιεροσόλυμα ήταν και ο Χριστόδουλος, άσχετα εάν ο Τζούμας γράφει ότι τον συμφέρει. Το δεκαεννιασέλιδο Πόρισμα της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου που έφτασε στα Ιεροσόλυμα την 7ην Μαΐου 2005 που απαρτίζετο από τους Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Ειρηναίο, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και τον Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Γοντικάκη.

Αναφέρει στη σελίδα 5: «Καθ’ υπόδειξη του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου έφτασαν νέοι στα Ιεροσόλυμα. Επέρριψαν ευθύνας εις την αυτού Μακαριότητα, εκλεγείσαν τη πανθομολογουμένη επεμβάσει του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών, διότι είχεν ως στόχον την πολεμικήν εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικώς της Υμετέρας Σεπτής Κορυφής ότι δηλαδή στόχος του Μακ. Αθηνών ήτο η άλωσις της Εκκλησίας Ιεροσολύμων ώστε να συμπορεύηται εν παντί μετ’ αυτού, και μάλιστα εις την πολεμικήν κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου»

σελίδα 6 «Όσον και κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου, αποστείλαντος κατ’ αυτάς εις Ιεροσόλυμα τα γνωστά διαβεβλημένα πρόσωπα προς επιβολήν «του εκλεκτού» αυτού, ο οποίος ωδήγησεν εις το χείλος της αβύσσου το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων. Εις την επιχειρηθείσαν άλωσιν της Σιωνίτιδος Εκκλησίας υπό της Ελλαδικής δια της παροχής μεγάλου ύψους υλικών βοηθημάτων και ποικίλης άλλης συμπαραστάσεως, επί τω σκοπώ της συμπορεύσεως αυτής μετά της Ελλαδικής εις τον αγώνα κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εξ’ ου και ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απέστειλε τον π. Φαρμάκη»

σελίδα 15 «Τα ουχί καλώς ενεργήσαντος ωδήγησεν κυρίως η μέχρι της στιγμής εκείνης συνεχιζομένη, συνεργασία αυτού μετά του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου αλλά κυρίως και οι ελθόντες εξ’ Ελλάδος άγνωστοι εις την Αγιοταφικήν Αδελφότητα κληρικοί και λαϊκοί».

Αυτά και άλλα πολλά γράφει στο Πόρισμά της η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία που παρέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη στις 14 Μαΐου 2005.

Έτσι γράφεται η αλήθεια Σωτηράκη ωμά και χωρίς σάλια γιατί καταντάς σαλιαρομανέστρας.

Και επί τη ευκαιρία στο αφιέρωμα που γράφεις για τον Κορίνθου Παντελεήμονα  Καρανικόλα ξέχασες και εκεί να γράψεις αλήθειες όπως π.χ. για την Μοναστηριώτου για να μην θυμηθούμε τα υπόγεια της Μητρόπολης που πλημμύρισαν και χάθηκαν όλα τα έγγραφα που αφορούσαν τα οικονομικά της Μητρόπολης.

Άγραφα 21/8/2012
ΖΑΧΟΣ ΠΑΝΟΥΛΗΣ

Πηγή: Zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου