Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΟΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ.

Με Κροκοδείλια δάκρυα πρόστρεξαν, δύο «Προεστοί Πρεσβύτεροι - Επίσκοποι», προς «τρίτον της παρέας», χωρίς βέβαια να ανακοινωθεί από την Δ.Ι.Σ. ότι δήθεν θα αποστείλει ο Αρχιεπίσκοπος ιατρική επιτροπή στον ασθενούντα Μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθόνικο βάσει του νόμου (ν.590/77), να αποφασίσει για το εάν και κατά πόσον είναι ικανός, να ασκήσει τα Ιερατικά του καθήκοντα, όπως τούτο επιβάλλεται σε περιπτώσεις ανίατης ασθένειας Κληρικών.

Οι δύο αυτοί παπατρεχάδες επίσκοποι, ο Φθιώτιδος Νικόλαος και ο Σύρου Δωρόθεος αφού αναλίσκονται «σε άρες μάρες κουκουνάρες», σε παραθεολογίες, και ανούσιους βερμπαλισμούς, προσέτρεξαν με διαφορετικές προθέσεις προς τον, δήθεν, αδικούμενο επίσκοπο: Ο ένας γιατί ίσως, λίγο αργότερα, προβλέπει ότι θα γίνει και γι' αυτόν το ίδιο και θέλει να εξασφαλίσει τα άνετα γηρατειά του, και τί σκέφτηκε!

Ζήτησε να δίνει η Εκκλησία, σ' αυτές τις περιπτώσεις, βοηθό επίσκοπο! Ο δε άλλος, ομιλώντας με στόμφο πεντακοσίων Καρδιναλίων και αφ' υψηλού, «έχει καβαλήσει το Καλάμι», ναι αρχίζει να παρουσιάζεται ως ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος, λόγω... παραστήματος... κλπ. κλπ.

Αλλά., ο πρώτος γιατί ανησυχεί για τα γηρατειά του; Δεν είναι εξασφαλισμένα, από τότε που έγινε Μοναχός και μάλιστα με όρκο; Τούτο σημαίνει ότι οφείλει, διατηρώντας την τιμή του επισκόπου, να επιστρέψει στον τόπο της μετανοίας του, να αποθάνει και να ταφεί εκεί, στην Μονή του.

Ο άλλος, ως νεόκοπος και νενέκος που είναι τον κατάλαβαν, οι επιτήδειοι. «τί κουμάσι είναι», και τον έχουν τρελάνει, ότι δηλαδή είναι ο μόνος που πρέπει να διεκδικήσει τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Πάντως, θα πρέπει να γνωρίζει ο σπουδαρχίδης αυτός κοκορόμυαλος επίσκοπος, ότι Αρχιεπίσκοπος υπάρχει, και θα υπάρχει, και να ξέρει, ότι θα παραμένει πάντα «στα αζήτητα», γιατί ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  και ΑΝΔΡΑΣ...

Παίρνοντας αφορμή από τα κείμενα αυτών των δυο παρατρεχάμενων επισκόπων  όπου δημοσιεύθηκαν στα Εκκλησιαστικά Πρακτορεία ΑΜΗΝ και ΡΟΜΦΑΙΑ ξεπρόβαλαν και κάποιες οχιές μέσα από τις Ιστοσελίδες τους όπως οι: Τζούμας, Τελεβάντος, Ζαφειρίου, όπου και αυτοί γράψανε τα δικά τους.

Εγώ όμως θέλω να ρωτήσω, αυτούς τους νεόκοπους Επισκόπους τον Σύρου και τον Φθιώτιδος που ήταν όταν ο Χριστόδουλος εκθρόνιζε εν μια νυκτί με τις στημένες Ιατρικές Επιτροπές τους αδελφούς του; Θα θυμίσω δυο περιπτώσεις:

1) Του Αιτωλίας και Ακαρνανίας μακαριστού Θεοκλήτου όπου σε επιστολή στον τότε Αθηνών Χριστόδουλο είχε γράψει ο μακαριστός Θεόκλητος ……. Μακαριώτατε αφήστε το δέντρο να πέσει μόνο του και να είστε σίγουρος ότι θα πέσει σύντομα, φτάνει μην το πριονίζετε άλλο.

2) Του μακαριστού Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυρού Θεοφίλου, όπου μεταξύ άλλων έγραψε στον Αθηνών Χριστόδουλο όταν του ζήτησε την παραίτησή του: Τα χέρια μου είναι πάντοτε προς τον Θεό απλωμένα, και τα αυτιά μου δεν άκουσαν ότι πρέπει να εγκαταλείψω την αποστολή μου. Αν πάλι δεν την άκουσα, και την άκουσαν αυτοί που αποφασίσανε για μένα……..

Και το πιο εξωφρενικό στην περίπτωση του μακαριστού Γόρτυνος είναι ότι την ημέρα της Κηδείας του και ενώ όλες οι καμπάνες της Επαρχίας Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως χτυπούσαν πένθιμα για τον Ποιμενάρχη τους και η ταφή θα εγένετο στις 3 το μεσημέρι ο Χριστόδουλος και η παρέα του την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι εξέλεξαν νέο Μητροπολίτη. Τότε που είσαστε εσείς κύριοι Δωρόθεε και Νικόλαε να αντισταθείτε σε αυτήν τη χυδαία ενέργεια του Χριστόδουλου;

Καλό θα ήτο λοιπόν ο Σύρου να μαζευτεί και να αφήσει τις υποκρισίες ενώπιον του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, διότι αν κάποιος διαβάσει το άρθρο του στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ 8.2.2003 όπου έγραφε για τον τότε Θηβών θα καταλάβει την αγάπη που του έχει. Και εν πάση περιπτώσει και Σύρου που τα κατάφερε και έγινε πολύ του είναι, διότι εάν αρχίσουμε και βγάλουμε τα δεκατρία κείμενα από Καθηγητές και Μητροπολίτες την εποχή της εκλογής του, καθώς και τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου εκείνης της εποχής που τον βαραίνουν, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Πάντως κάποιοι Μητροπολίτες θα πρέπει να ξυπνήσουν και να εμπεδώσουν μέσα τους ότι ο νυν Αρχιεπίσκοπος ούτε δεδομένος είναι, πολύ δε περισσότερο ούτε και παραδωμένος!

Άγραφα 10/9/2012
ΖΑΧΟΣ ΠΑΝΟΥΛΗΣ.

Πηγή: Zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου