Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΤΖΟΥΜΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Ο ΔΟΚΙΣΙΣΟΦΟΣ

Ο Σωτηράκης πιστεύει ότι από την φύση του, έχει το χάρισμα να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και για τις γνώσεις του, αυτός ο άνθρωπος ζει με την φαντασία του ως την στιγμή που οι περιστάσεις του το επιτρέπουν πιστεύοντας πάντα ότι είναι μεγάλος. Καλά γεμάτος από την ιδέα του και συνηθισμένος να μιλάει επί παντός επιστητού για πράγματα που ίσως κατά την γνώμη του καταλαβαίνει, ξεθαρρεύει σιγά – σιγά σαν την οχιά και απλώνεται στην φλυαρία, για πράγματα και καταστάσεις που δεν έχει καθόλου γνώση.

Ο Σωτηράκης λοιπόν, πάλι εχθές μας θύμισε τις μαύρες μέρες που πέρασε η Εκκλησία επί Χριστοδούλου, αντί να το βουλώσει έτσι ώστε να πάψει να τον εκθέτει έστω και πεθαμένον. Πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να καταλάβει, ότι τον Χριστόδουλο τον έκθεσε ανεπανόρθωτα το περιβάλλον του, όλα αυτά τα αχόρταγα σκυλιά που είχε δίπλα του σαν τον Σωτηράκη.

Γράφει ο βλάξ ότι ο Όσιος Χριστόδουλος έγινε γνωστός στους χριστιανούς από την ημέρα που έγινε Αθηνών ο Παρασκευαΐδης, μα εάν αυτοί οι χριστιανοί δεν γνώριζαν τον Όσιο Χριστόδουλο της Πάτμου και περίμεναν τον Χριστόδουλο να τους τον γνωρίσει μέσα από την γιορτούλα του τότε αυτοί δεν είναι χριστιανοί είναι απλά οπαδοί κάποιου κωμικού Ηθοποιού, για να μην πούμε κάποιον θεομπαίχτη.

Γράφει επίσης ο Σωτηράκης ότι στην γιορτούλα του μπαμπά του Χριστόδουλου ανήμερα ο κόσμος έκανε ατέλειωτες ουρές στην Αγίας Φιλοθέης ώσπου να φτάσει στην Αίθουσα του Θρόνου για να τον προσκυνήσουν, δεν μας έγραψε όμως πόσα πούλμαν έφταναν στην Μητροπόλεως από τον Βόλο και πόσα από την Ξάνθη. Όσον αφορά για τα γλυκά λόγια, που έλεγε στον κόσμο ως υποκριτής ο μπαμπάς του όταν του ευχόντουσαν ας μην το σχολιάσουμε, διότι αν δημοσιεύσουμε επιστολές του Χριστόδουλου προς τους αδελφούς του Αρχιερείς θα φρίξει ο κόσμος από τα «γλυκά του» λόγια που στάζουν οι επιστολές του.

Θυμήθηκε στην επέτειο του μπαμπά του και την Εκκλησιαστική κρίση, αυτός που ήταν υπεύθυνος για ότι έγινε με το Φανάρι, αυτός που υποδαύλιζε ως επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου την υπόθεση του Φαναρίου και την ρήξη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά όμως όταν έβρισκε τα σκούρα κρέμαγε άλλους ανθρώπους της Αρχιεπισκοπής στις Τηλεοράσεις και αυτός την έκανε με ελαφριά.

 Επειδή όμως ο δυστυχής εχάρισε ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα στον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο πιστεύει ότι όλα ξεχάστηκαν τόσο ηλίθιος είναι και μετά του φταίνε κάποια λαμόγια, κάποιες σκοτεινές δυνάμεις και κάποιοι δημοσιογράφοι όπως γράφει. Την πτώση του ο Χριστόδουλος την επροκάλεσε τότε μόνος του, αφού άκουγε το ανέντιμο και ρηχό περιβάλλον του. Τα τότε σκάνδαλα ας μην τα σκαλίζει, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά και αυτά που καλύφθηκαν με μετρητά τότε από την Αρχιεπισκοπή και αυτά που έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν σήμερα της εποχής εκείνης  προς χάριν του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για την ειρήνευση της Εκκλησίας, δεν χρειάζεται να τα απαριθμήσουμε προς το παρόν.

Ο υποκριτής Σωτηράκης θυμήθηκε και τον μακαρίτη Νίκο Κακαουνάκη που μπορεί να είπε αυτά που γράφει ο ανεκδιήγητος Τζούμας κάποια στιγμή, αλλά όμως έχει ξεχάσει τα ατελείωτα δημοσιεύματά του στο Καρφί κατά του αγαπημένου του μπαμπά Χριστόδουλου ΤΟΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!

Ο κομπλεξικός Σωτηράκης γράφει για τις μαύρες μέρες της Εκκλησίας, όπως για την Συνέντευξη που έδωσε ο μπαμπάς του Χριστόδουλος στον κ. Χατζηνικολάου, μα και γι’ αυτά που είπε ψέματα έλεγε τότε ο Χριστόδουλος διότι και  τον Γιοσάκη γνώριζε και τις ανδραγαθίες του Κουμαριανού εγνώριζε. Για να μην πούμε και για τους άλλους που είχε μαζέψει στο Ψυχικό και στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Ξέχασε όμως ο ατάλαντος Σωτηράκης να βάλει φωτοστέφανο στον Κουμαριανό, για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον μπαμπά του στο Μαϊάμι.Έβαλε την Εκκλησία ο Χριστόδουλος γράφει ο Δοκησίσοφος Σωτηράκης ξανά στον χάρτη της κοινωνίας, γιατί τόσους αιώνες η Εκκλησία που ήταν στην Αμοργό για μπάνια;

Απλά επί Χριστοδούλου η Εκκλησία ξεφτιλίστηκε διεθνώς με τους Κουλουσούσηδες και όλα τα Χριστοδουλικά σαπρόφυτα με τις πλαστογραφίες του για να εξυπηρετήσει υμέτερο σημερινό Μοναχό, με τα κατά παραγγελίαν αναληθή πορίσματα εις βάρος αδελφού του, με τα τερτίπια του με τον Μόσχας Αλέξιο κατά του Φαναρίου με τις απάτες της τότε Αλληλεγγύης και άλλα πολλά.

Το ότι ήταν πτωχός ο μπαμπάς του Χριστόδουλος δεν πείθει, διότι δεν μας γράφει πόσα χρήματα είχε σε κοινό λογαριασμό με φίλο του Μητροπολίτη, έτσι για να ξηγιόμαστε. Το ότι τον νοσταλγεί το γνωρίζουμε, διότι έχασε τις ευλογίες στις δυσκολίες του, εκείνο το γλυκό αι σιχτίρ, και τα ατέλειωτα ανέκδοτά του. 

Ας αφήσει τέλος ο ατάλαντος Τζούμας έστω και τώρα ήσυχο τον «μεγάλο» πατέρα του Χριστόδουλό του.

Άγραφα 22/10/2012
ΖΑΧΟΣ ΠΑΝΟΥΛΗΣ

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου