Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΤΖΟΥΜΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ

Ο ξεδιάντροπος και άνανδρος αυτός χαρτογιακάς Σωτήρης Τζούμας, αυτός ο ρυπαρός εγκέφαλος ξαναχτύπησε πάλι από την σελίδα του ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ στις 27/10/2012 κάνοντας υποδείξεις στον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς γράφοντάς τους άρθρο με τίτλο: Άγιοι μαζευτείτε επιτέλους...! Αυτός ο σαλιάρης που αν μετρήσουμε από το αρχείο μας, όλα τα ταξίδια αναψυχής του πατέρα του Χριστόδουλου δεν θα μας φτάσουν 500 σελίδες και δεν μιλάμε για τις ειρηνικές επισκέψεις, αλλά τα ταξιδάκια αναψυχής!

Πολύ αργά σκέφτηκε να συμφωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο, γι’ αυτά που είπε στην πρόσφατη Ιεραρχία ο Μακαριώτατος. Όσον αφορά βέβαια περί τα εξ’ αμάξης που γράφει ότι κρυφά έσυραν κατ’ αυτόν κάποιοι Ιεράρχες στον Αρχιεπίσκοπο, σίγουρα δεν θα είναι άντρες γιατί οι άντρες έχουν την παρρησία ότι λένε να το λένε κατά πρόσωπον, αυτοί οι Ιεράρχες βέβαια μπορεί να είναι του κλίματος του «μπαμπά του» και να μην λειτουργούν οι γεννητικοί αδένες τους όπως λέει ο γνωστός Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. 

Ευτυχώς όμως που κατάλαβε ο Τζούμας και οι περί αυτόν, έστω και τώρα ότι ο Προκαθήμενος και φωνή έχει και παρρησία δια τούτο τοποθετείται σε όλα τα θέματα όταν χρειάζεται που αφορούν την Εκκλησία, την ελληνική κοινωνία, για να είμαστε όμως δίκαιοι θα  αναφέρουμε πως και ο Χριστόδουλος είχε φωνή, αλλά πάρα πολλές φορές με αυτά που έλεγε και με το ύφος που τα έλεγε αδικούσε κατάφορα την Εκκλησία.Το ακοίμητο μάτι του Τζούμα, βλέπει  όπως γράφει πολλούς Μητροπολίτες να γυρνούν ως κοινοί γυρολόγοι και ότι προκαλούν. Αυτός ο χαρτογιακάς δεν νοιώθει ότι προκαλεί με αυτά που γράφει; Δεν αισθάνεται ότι λαϊκίζει με αυτά που γράφει; Μας μεταφέρει λέει τον παλμό της κοινωνίας. Τι είναι ο παλμογράφος της κοινωνίας; Ποιος είναι τέλος πάντων;

Επί του μπαμπά του Χριστόδουλου, δεν έβλεπε την πρόκληση του θιάσου που είχε δίπλα του ο μακαρίτης, με τα χρυσοποίκιλτα άμφια και τις μίτρες που ήταν σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα στολισμένοι ή είδε το φώς του και τους είδε στολισμένους για πρώτη φορά με την εκλογή Ιερωνύμου, αυτός και κάποιοι άλλοι. Γι’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε. Ο ξεδιάντροπος Τζούμας πήρε τεφτέρι από βιβλιοπωλείο λέει και γράφει πόσες Λειτουργίες κάνει ο Αρχιεπίσκοπος ανά δίμηνο και μας πληροφορεί ότι έχει κάνει ελάχιστες. Μα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν ήρθε στην Αθήνα για να αντιγράψει τον προηγούμενο, κουφός και τυφλός είναι ο χαρτογιακάς, δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν διαβάζει;

Ας μας γράψει όμως όταν λειτουργούσε ο Χριστόδουλος, πόσα εμπεριείχε ο φάκελος που έπαιρνε φεύγοντας από τον Ναό; Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος βλέποντας την οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα, προσπαθεί πάντα διακριτικά η παρουσία του να μην επιβαρύνει οικονομικά τους Ιερούς Ναούς, για οποιοδήποτε δώρο του προσφέρουν από αυθορμητισμό και αγάπη.

Γράφει ο ιντερνετικός μαϊντανός Τζούμας, ότι ως Θηβών ο Μακαριώτατος, επέπληττε τον Χριστόδουλο για τις εξορμήσεις του, μπορεί να είναι έτσι αλλά δικαίως τον επέπληττε εάν τον επέπληττε, διότι που ακούστηκε Αρχιεπίσκοπος με την κουστωδία του να πηγαινοέρχεται τακτικά στην Ταϊλάνδη, στο Παρίσι, να κάνει κρουαζιέρες εντός και εκτός, γιατί και εμείς με την σειρά μας ρωτάμε με ποιανού χρήματα πήγαινε; Γι’ αυτό θα το ξαναπούμε για άλλη μια φορά, άλλο Χριστόδουλος και άλλο Ιερώνυμος, ο ένας ήταν ατομιστής και καλοπερασάκιας ενώ ο άλλος είναι ψωμοσώστης!

Γι’ αυτό ας μην μας προκαλεί ο ξεδιάντροπος Τζούμας. Θα σταθώ όμως στην παρατηρητικότητα του χαρτογιακά, όπου γράφει ότι συναντήθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου με Μητροπολίτη μεγάλου νησιού της παλαιάς Ελλάδος που τον συνόδευαν δυο άτομα ένας κληρικός και ένα…αμύστακο νεαρό αγόρι που το είχαν στη μέση, και πως το εισιτήριο του καθενός κόστιζε 250 €. Άραγε τι του θύμισε το αμύστακο νεαρό αγόρι;

Μήπως του θύμισε τις ημέρες διαφθοράς στην Εκκλησία επί ημερών Χριστοδούλου, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τότε και αμύστακα παιδιά συνόδευαν τον Χριστόδουλο και πολλά είχαν γίνει, γι’ αυτό και ο Χριστόδουλος παρουσιάζετο τότε ως επικεφαλής ενός διεφθαρμένου οργανισμού «συνήγορος» εμπόρων ναρκωτικών μέσω «συστατικών επιστολών», εμπλεκόμενος σε άθλιες συνομωσίες ακόμα και στην εκλογή του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

 Ομιλούσε ο Χριστόδουλος, για την συμπεριφορά των κληρικών ότι πρέπει να είναι άμεμπτος, αλλά ο ίδιος εκάλυπτε συνεργάτες του και μη βουτηγμένος στην ακολασία και την διαφθορά, οι άνθρωποι οι οποίοι είχε επιλέξει ο ίδιος να συνεργαστούν μαζί του, τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα και ορισμένοι το πράττουν και μετά θάνατον εκθέτοντας την μνήμη του με αυτά που γράφουν όπως ο Τζούμας.

Μπορεί ο Χριστόδουλος να είχε καλή ψυχή, αλλά δεν άκουγε, διότι άκουγε μόνον το περιβάλλον του, δεν άκουσε π.χ. τον Θηβών Ιερώνυμο, τον Περιστερίου Χρυσόστομο, τον Μυτιλήνης Ιάκωβο, τον Ιωαννίνων Θεόκλητο, τον Φιλίππων Προκόπιο, τον Γουμενίσσης Δημήτριο και άλλους Αρχιερείς, οι οποίοι του έλεγαν τα σωστά, διότι εάν τους άκουγε ούτε η ρήξη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα υπήρξε, αλλά ούτε και η Εκκλησία θα είχε γίνει τότε πεζοδρόμιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι την περίοδο της κρίσεως με το Φανάρι, πολύ περισσότερο όμως με τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα ο τότε Θηβών Ιερώνυμος, ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα του στηρίζοντάς τον να μην πέσει, παρόλο που ο Χριστόδουλος το 1998 είχε πράξει εις βάρος του τα γνωστά περί των οικονομικών της Εκκλησίας, που δεν αξίζει να θυμάται κανείς αυτήν την άθλια σκευωρία!

Τέλος με αυτά που γράφει κατά καιρούς ο Τζούμας, θεωρείται και άνανδρος και πρέπει να ξέρει ότι η ανανδρία είναι μια από τις μεγαλύτερες ατιμίες σε έναν άντρα, γιατί τον ξεκάνει από άντρα και τον κατεβάζει από τον αντρικό χαρακτήρα, χωρίς να σταματά ούτε και στο χαρακτήρα της γυναίκας, αλλά τον βάζει ακόμα παρακάτω, ώστε και οι γυναίκες να τον θεωρούν ως ευκαταφρόνητον.

Έτσι λοιπόν ο ξεδιάντροπος Τζούμας ας πάψει να είναι αυθάδης και κατά την γνώμη του τολμηρός, διότι εκτός από άναντρος είναι και πνευματικώς ευνούχος.

Γι’ αυτό του λέμε να μαζευτεί!!!

Άγραφα 29/10/2012

ΖΑΧΟΣ ΠΑΝΟΥΛΗΣ

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου